Nezdravá strava a špatný životní styl snižují produktivitu práce. Co může pomoci, se dozvíte v následujícím příspěvku.
Nezdravá strava a špatný životní styl snižují pracovní produktivitu a brzdí kariérní postup. Dokládá to americká studie, v níž bylo 19.803 zaměstnanců. Ti, kteří jedli nezdravě, měli o 66 procent nižší produktivitu než ti, kteří se stravovali podle principů zdravé výživy. Studie také ukázala, že ti, co nesportují, dosahovali o 50 procent nižšího výkonu než ti, kteří se věnují cvičení pravidelně. Největší pokles produktivity byl u kancelářských profesí, ve službách a v dopravě.
Výzkum potvrdil, že ztráta produktivity zaměstnanců je spojena s nezdravým životním stylem a chronickými nemocemi. Je evidentní, že stoupá počet zaměstnanců, kteří mají přebytečný tělesný tuk, špatnou stravu, cukrovku a sedavé zaměstnání, uvádějí odborníci, kteří se zabývají vlivem životního stylu na pracovní výkon.
Zdraví zaměstnanců může napomoct zaměstnavatel, a to tím, že zlepší pracovní prostředí, nabídne možnost zdravého stravování, sportovní lekce nebo třeba jízdní kola na krátké přejezdy v rámci rozlehlých…